Πεντικιουρ...


 Αναπόφευκτα  τα μάτια μας θα στραφούν στα πόδια σας και φετος το καλοκαρακι.
 Μαγικές συμβουλές για ένα εξαίσιο πεντικιούρ:

Κάντε πεντικιούρ μία φορά το μήνα. Είναι καλύτερο να έχουν τα νύχια των ποδιών σας επαγγελματική περιποίηση και φροντίδα(νύχια που εισχωρούν στο δέρμα είναι ενοχλητικά και επίπονα και οι επαγγελματίες βοηθούν πολύ στην απόκρουσή τους).
Εάν δεν αντέχετε οικονομικά το μηνιαίο πεντικιούρ, επισκεφτείτε μία επαγγελματία κάθε τρεις μήνες. Αξίζει να επενδύσετε στην ομορφιά των ποδιών σας και κυρίως στην υγεία τους. 

Εάν έχετε πρόβλημα με τα νύχια των ποδιών σας, προγραμματίστε πεντικιούρ μία φορά την εβδομάδα.Σκεφτείτε την προσωπικότητά σας και την επιλογή των παπουτσιών σας και αποφασίστε ανάλογα. 

Όταν αφαιρείτε ένα έντονο βερνίκι νυχιών, διαποτίστε με ασετόν μια μπάλα βαμβακιού και πιέστε απαλά πάνω στο νύχι. 
Μη πασαλειφθείτε! Οι λεκέδες που θα μείνουν γύρω από το νύχι, δύσκολα θα αφαιρεθούν. 
Καλύψτε μία οδοντογλυφίδα με λίγο βαμβάκι ή χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα για να αφαιρέσετε το μανό που έχει «λιποτακτήσει».   

Ποτέ μη κόβετε τα πετσάκια μόνη σας. Εάν χρειάζονται κόψιμο, θα το κάνει η πεντικιουρίστα σας. Μεταξύ των επισκέψεων στην επαγγελματία, πιέστε τα πετσάκια ανάποδα με μια πετσέτα, μετά το μπάνιο.

Τρίβετε τις φτέρνες των ποδιών σας τακτικά. Η ελαφρόπετρα είναι μία πολύ καλή λύση. 

Να αντικαθιστάτε τα σύνεργα για την περιποίηση των ποδιών κάθε τρεις μήνες, και γρηγορότερα αν χάνουν τη δύναμή τους. Είναι το ίδιο άσκοπο και ανθυγιεινό να χρησιμοποιείτε εργαλεία τα οποία δε σας προσφέρουν τίποτα.

Απλώστε στα πόδια σας πολύ κρέμα, πριν πέσετε για ύπνο και φορέστε ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες. Τα πόδια σας θα ζεσταθούν και θα απορροφήσουν τη κρέμα καλύτερα.

Εν κατακλείδι, προσέξτε τη διατροφή σας. 
Να παίρνετε τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών, γιατί εκτός των άλλων θα βελτιωθεί και η ανθεκτικότητα των νυχιών σας.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: