ψηλα τακουνια και πως θα τα χειριστειτεΤα ψηλά τακούνια έχουν χαρακτηριστεί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της γυναίκας. Αναδεικνύουν τα καλλίγραμμα πόδια, δίνουν αυτοπεποίθηση σε όποια τα φορέσει αφού μας κάνει να νιώθουμε απόλυτα σέξι και μπορούν άνετα να αποτελέσουν ένα φονικό όπλο.

Το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι κουράζουν τα πόδια και τη μέση αν δεν φοριούνται σωστά. Γι’αυτό συγκεντρώσαμε για εσάς όλα τα μυστικά τους για να τα περπατάτε άνετα χωρίς να επιβαρύνετε την υγεία των ποδιών σας.

Ας γνωρίσουμε καταρχήν τα είδη των τακουνιών:
Πλατφόρμα
Παραμένουν στη μόδα και αυτό το φθινόπωρο και συνδυάζουν άνεση και θηλυκότητα. Βέβαια, αν η διαφορά ανάμεσα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος είναι παραπάνω από τέσσερα εκατοστά ουσιαστικά είναι σαν να φοράτε τακούνια 6-8 εκατοστών, με τη διαφορά ότι είναι πιο σταθερά. Επίσης, αν προσπαθήσετε να τρέξετε μ' αυτά μπορεί να σας γυρίσει άσχημα το πόδι!Στιλέτο
Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στα τακούνια στιλέτο. Μπορούν να προκαλέσουν πόνους στη μέση και να δημιουργήσουν υπερβολική ένταση στους γοφούς και στα πόδια, επειδή μετατοπίζουν το κέντρο βάρους του σώματος προς τα εμπρός.

Ψηλά
Μπορεί να είναι η επιτομή της θηλυκότητας αλλά χρειάζεται προσοχή! Όταν είναι πάνω από 8 εκατοστά μην τα φοράτε όλη μέρα γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στους αστραγάλους και στους μυς της γάμπας.Χοντρά
Είναι τα πιο ‘ακίνδυνα’ επειδή προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα και μειώνουν τον κίνδυνο να τραυματίσετε τον αστράγαλό σας με ένα στραβοπάτημα.


Πώς θα τα περπατήσετε :
Το περπάτημα με ψηλά τακούνια θέλει τέχνη, αλλά όταν τη μάθετε θα διαπιστώσετε ότι είναι κι ένα είδος γυμναστικής. Μάλιστα, ως γνωστόν, όσο πιο ψηλό κι όσο πιο λεπτό το τακούνι, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το βάδισμα. Για να τα συνηθίσετε, αρχίστε από ένα σχετικά χαμηλό ύψος σε πιο χοντρή γραμμή.

  • Σφίξτε μηρούς και γλουτούς
  • Ρίξτε πίσω τους ώμους και προβάλετε το στήθος σαν να θέλατε να δείξετε μια όμορφη καρφίτσα .
  • Κρατείστε το κεφάλι ψηλά, με τα σαγόνι παράλληλα με το έδαφος.
  • Ρίξτε το βάρος στα μήλα των ποδιών και σφίξτε τα δάχτυλα.
  • Διατηρήστε τους αστραγάλους σε κάθετη σχέση με το έδαφος. Μην τους γέρνετε προς τα μέσα ή προς τα έξω γιατί ακόμη κι αν δεν πάθετε διάστρεμμα, σίγουρα θα καταστρέψετε το παπούτσι.Δεν υπάρχουν σχόλια: