ψηλο τακουνι και ερωτικη ζωη

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, και όχι απαραίτητα οι γόβες στιλέτο, μπορούν να βελτιώσουν τους μύες της πυελικής περιοχής και τελικά να ενισχύσουν την ερωτική ζωή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο European Urology.

Η Ιταλίδα ουρολόγος Μαρία Σερρούτο και λάτρης η ίδια των ψηλοτάκουνων παπουτσιών θέλησε να αποδείξει ότι τα παπούτσια με ψηλό τακούνι δεν είναι τελικά επιβαρυντικά για την υγεία των κάτω άκρων όπως έχει παλαιότερα ειπωθεί. Μάλιστα τα συγκεκριμένα παπούτσια έχουν σχετιστεί μέχρι και με τη σχιζοφρένια.

Ωστόσο, η ερευνήτρια έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 66 γυναίκες κάτω των 50 ετών και διαπίστωσε ότι εκείνες που φορούσαν παπούτσια τα οποία κρατούσαν σε γωνία 15 μοιρών από το έδαφος, το αντίστοιχο 5,5 εκατοστών τακουνιού, είχαν εξίσου καλή στάση σώματος με αυτές που φορούσαν επίπεδα παπούτσια, ενώ είχαν λιγότερη ηλεκτρική δραστηριότητα στους πυελικούς μύες.
Αυτό δείχνει ότι οι μύες βρίσκονταν σε άριστη θέση, γεγονός που μπορεί να συντελέσει στην ενδυνάμωσή τους και την καλύτερη ικανότητα συσπάσεώς τους.

Οι μύες της πυέλου είναι ένα σημαντικό συστατικό του γυναικείου σώματος. Εκτός από τη υποβοήθηση της σεξουαλικής επίδοσης και ικανοποίησης, παρέχουν σημαντική υποστήριξη στα όργανα της πυέλου, περιλαμβανομένης της ουροδόχου κύστης, των εντέρων και της μήτρας.

Ωστόσο συχνά αποδυναμώνονται μετά από μια εγκυμοσύνη και τον τοκετό ή καθώς η γυναίκα μεγαλώνει. Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις για την ενδυνάμωση τους, αλλά η Δρ Σερρούτο ελπίζει ότι η έρευνά της θα περιορίσει την αναγκαιότητά τους.

«Οι γυναίκες συχνά έχουν δυσκολία να κάνουν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης της πυέλου και τελικά τα ψηλοτάκουνα παπούτσια έρχονται να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα», εξηγεί η Ιταλίδα ουρολόγος.

Πηγή: Health News

Δεν υπάρχουν σχόλια: