Άψογα ποδαράκια για μινάκια και σορτσάκια


Θέλεις να αποκτήσεις πόδια άψογα που θα ζήλευε και η Σκλεναρίκοβα. Εννοείται πως δεν μπορείς να ψηλώσεις αλλά μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας για πόδια κατάλληλα να ντυθούν με τα πιο κοντά σορτσάκια και φουστάκια.

Τα καλύτερα αθλήματα για άψογα πόδια: αν θέλεις να φτιάξεις πόδια ζηλευτά, πρέπει να ξεκινήσεις τα αθλήματα που βοηθούν την κυκλοφορία των φλεβών, τονώνουν τα αρτηριακά τοιχώματα και τους μυς σε γάμπ0ες και μηρούς. Η συχνή άσκηση είναι το κλειδί για την υγεία των ποδιών.

Τι να προτιμήσεις: περπάτημα για τριάντα λεπτά καθημερινά. Προσπάθησε να συμπληρώνεις τουλάχιστον 3 ώρες άθλησης την εβδομάδα με: τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο αλλά και το χορό (φλαμέγκο ή σάλσα). Το κολύμπι από τη μεριά του βοηθά την δημιουργία δυναμικής μυικής μάζας και στη γράμμωση ενώ και η γιόγκα είναι ανάμεσα στις προτεινόμενες μορφές άσκησης για τα πόδια. Στα λιγότερο φιλικά σπορ για τα πόδια, συγκαταλέγονται το τένις που προκαλεί κραδασμούς στα πόδια με την επαφή με το πάτωμα (προτίμησε το τένις στην άμμο που απορροφά τους κραδασμούς) αλλά και τις πολεμικές τέχνες που μπορεί να επιφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς στα πόδια και τα δάχτυλα.







Μικρές συμβουλές περιποίησης των ποδιών:

Ναι στο σκοτσέζικο ντους: το κρύο νερό είναι ιδανικό για την υγεία των ποδιών αφού βοηθά την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα πόδια, ξυπνά τους ιστούς και βοηθά στην τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας.
Στην παραλία:
περπάτησε στην ακροθαλασσιά. Το νερό μπορεί να καλύπτει μόνο τις πατούσες ή ακόμα καλύτερα να φτάνει μέχρι τα γόνατα. Το δροσερό θαλασσινό νερό τονώνει την κυκλοφορία των ποδιών την στιγμή που η κίνηση και η αντίσταση του νερού κάνει μια μορφή μασάζ στα πόδια σου.

Μασάζ ποδιών:

Για να τονώσεις το λεμφικό σύστημα και την κυκλοφορία: ξεκίνα με απλές μαλάξεις από τους αστραγάλους μέχρι τους μηρούς, κρατώντας τα χέρια έτσι ώστε να αγκαλιάζουν το κάθε πόδι και από τις δύο μεριές. Επανάλαβε 5 φορές. Έπειτα, σφίξε τις γροθιές όπως όταν ζυμώνεις και άρχισε να ζυμώνεις τους μηρούς δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό κομμάτι τους. Σιγά σιγά, κατέβα προς την περιοχή των γονάτων. Εδώ η επιδερμίδα είναι πιο σφιχτή, γι' αυτό χρειάζεται να βάλεις μεγαλύτερη δύναμη στο μασάζ. Χρησιμοποίησε κυκλικές κινήσεις κρατώντας τα δάχτυλα κολλημένα. Τέλος, φτάνουμε στις γάμπες που πιάνονται πολύ εύκολα και πρήζονται ακόμα ευκολότερα. Με προσεκτικές κινήσεις ξεκούρασε τους μυς τις γάμπας.

Σωστή διατροφή: υπάρχουν ορισμένες τροφές που βοηθούν άμεσα την καλή υγεία των ποδιών σου και βελτιώνουν την όψη τους.

Η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο που δρα κατά των θρομβώσεων στα πόδια. Τροφές που την περιέχουν είναι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια αλλά και όλα τα φυτικά έλαια (σησαμέλαιο, ελαιόλαδο).
Τα φλαβονοειδή ανήκουν στην οικογένεια των πολυφαινόλων. Καταπολεμούν τις φλεγμονές και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσα στις φλέβες. Πηγή φλαβονοειδών είναι τα σταφύλια, τα φρούτα του δάσους, το σπανάκι το μπρόκολο και το τσάι.

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου που ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και των ποδιών. Θα την βρεις στα εσπεριδοειδή και σε πολλά λαχανικά.

Τα ναι και τα όχι για όμορφα πόδια:

Τα ναι

*Στη δουλειά: στα διαλείμματα, ξεκούρασε τα πόδια σου σηκώνοντας τα ψηλά για μερικά δευτερόλεπτα ή κρατώντας τα πάνω σε κάποιο σκαμπό. Πρόσεξε τους αστραγάλους, γυμνάζονταν τους με κυκλικές κινήσεις ανά δύο με τρεις ώρες.

*Τη νύχτα: αν μπορείς, κοιμήσου με πόδια σηκωμένα ψηλότερα από την καρδιά σου (12 με 15 εκατοστά). Για μεγαλύτερη ευκολία ανασήκωσε το στρώμα στο ύψος των ποδιών βάζοντας από κάτω ένα μαξιλάρι ή μια κουβέρτα.

*Όταν ταξιδεύεις: και οδηγείς, σταμάτα κάθε λίγη ώρα για να τεντώνεις τα πόδια σου και να περπατήσεις λιγάκι.

*Προσπάθησε να περπατάς με τα πόδια όσο το δυνατόν περισσότερο για να βοηθάς την κυκλοφορία.

* Κάνε συχνά ποδόλουτρα με άλατα και χλιαρό νερό με εναλλαγές με δροσερό.

Τα όχι

*Μην φοράς πολύ στενά παντελόνια και παπούτσια. Απόφυγε όσο μπορείς τις μπότες που δεν αφήνουν τα πόδια να αερίζονται αλλά και τα πολύ φλατ ή πολύ ψηλά παπούτσια.

*Μην κάθεσαι για πάνω από δύο ώρες συνεχόμενα χωρίς να σηκωθείς για να κάνεις ένα περίπατο και προσπάθησε να μην σταυρώνεις τα πόδια (που φράζουν την κυκλοφορία και προκαλούν προβλήματα στις αρτηρίες).

*Μην εκθέτεις τα πόδια σου στον ήλιο για πολλές ώρες και γενικά απόφυγε την πολύ ζέστη.







Δεν υπάρχουν σχόλια: