Η ferrari των ψηλοτακουνων

Οι περισσότεροι σχεδιαστές μαθαίνουν την τέχνη στα ατελιέ έμπειρων “δασκάλων”, όμως ο Christian Louboutin, σχεδιαστής παπουτσιών, βρίσκει και ταξιδεύει με την μαγεία της δικιας του τέχνης, τα παπούτσια, στα δωμάτια του Παρισιου στο “famous cabaret the Folie Bergere”. Η φαντασία του ταξίδευε στις ημίγυμνες χορεύτριες του Folie-Bergere οι οποίες θα γίνουν και οι πρώτες του πελάτισσες.






«Παρακολουθούσα τα κορίτσια που αναβοκατέβαιναν τις σκάλες συνέχεια και ποτέ δεν έδιναν σημασία στα παππουτσια τους», λέει. «Εκεί είναι που αντιλήφθηκα οτι τα παππούτσια είναι τα πάντα για την σωστή στάση και αναλογία του σώματος.»

Έτσι στα 17 του, ενώ έχει αφήσει πίσω του τα μαθητικά θρανία βρίσκει, τον εαυτό του μαθητευόμενο σε εργοστάσιο παππουτσιών.






Έτσι στα 17 του, ενώ έχει αφήσει πίσω του τα μαθητικά θρανία βρίσκει, τον εαυτό του μαθητευόμενο σε εργοστάσιο παππουτσιών.

Το πάθος του με τις ψηλοτάκουνες γόβες ξεκίνησε καθώς περπαντώντας στους δρόμους του Παρισιού αντίκρισε ενα προειδοποιητικό σήμα: μια μαύρη γόβα διαγραμμένη απο την απαγορευτική κόκκινη γραμμή ήθελε να σώσει το παρκέ του μουσείου Musee des Colonies απο τη γυναικεία ματαιοδοξία. Ήταν η Αρχή.

Άρχισε να σχεδιάζει για τη Chanel, YSL, Roger Vivier και Maud Frizor. To 1992 άνοιξε το δικό του κατάστημα, ήταν το πρώτο σπίτι όπου θα στέγαζε τα παιδιά του, τα παπούτσια του. Προσηλωμένος πάντα στην παράδοξη επιθυμία του να φτιάξει παππούτσια πανύψηλα αλλά και άνετα γιατι καμμία γυναίκα δεν θα έλαμπε.....αν πονούσαν τα πόδια της!!

Ενώ εργάζεται πάνω σε ένα πρωτότυπο, τις πρώτες σχεδιαστικές του μέρες, αναζήτησε έναν τρόπο ώστε να ταιριάξει το παππούτσι σε ένα πολύχρωμο σκίτσο. «Κάτι έλειπε και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν», θυμάται. "Τότε συνειδητοποιήσα ότι η μαύρη σόλα του παππουτσιού ήταν πολύ σκοτεινή."LOUBOUTIN είναι η Ferrari των ψηλοτάκουνων. Είναι η απόλυτη γόβα με την κόκκινη λάψη. Δανείζειται το κόκκινο μανό της βοηθού του και βάφει τη σόλα ενός παππουτσιού. Γίνεται το σήμα κατατεθέν του. Τώρα όλοι κοιτάζουν χαμηλά κάτω απο τα πόδια σου....! Τα









Διασημότητες όπως η Patti LaBelle, Agelina Jolie, Anggun, Mariah Carey, Kylie Minogue, Christina Aguilera, Madonna, Gwen Stefani, Jlo και άλλες πολλές είναι πιστές στις δημιουργίες του. Στα τραγουδια της R&B τραγουδίστριας Ciara καθώς και του Jay-Z αναφέρεται το όνομα του Christian Louboutin αντίστοιχα στο "Crunk&B" single "High Price" See me in the club rockin' Christian Louboutin.""I Know" from the "American Gangster" album αναφέρει "I am so dope, like Louboutin's with the red bottoms, you gotta have 'em, you glad you got 'em."
και







O Louboutin έχει ήδη 5 boutique στις ΗΠΑ(Los Angeles, New York, Las Vegas και South Coast Plaza), στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Στην Ασία η πρώτη boutique του εγκαινιάστηκε το 2007 στο Hong Kong. Στην Ελλάδα υπάρχουν σε επιλεγμένα καταστήματα στο Κολωνάκι, Ν.Ψυχικό και στη Γλυφάδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: